Activiteiten van het NMKG

 

....collega’s met elkaar verbinden om zo de kwaliteit van de overheid voortdurend te verbeteren....

 

Bijeenkomsten: Organiseren van bijeenkomsten om kennis en ervaring te delen en te netwerken.

Het NMKG organiseert vier keer per jaar een themabijeenkomst of seminar. Op de bijeenkomsten wordt steeds een actueel aspect van kwaliteitszorg en management belicht door presentatie en bespreking. Door sprekers uit de praktijk uit te nodigen, workshops en discussies te houden, wordt het mogelijk meer rendement te behalen bij het operationaliseren van kwaliteit binnen de eigen organisatie. De via het netwerk verkregen informele contacten bieden een interessante uitwisseling van ideeën en werkwijzen.

 

Nieuws: Actueel nieuws doorgeven via NMKG Nieuws en op deze website

Maandelijks stellen wij een mailing op met actuele nieuwsitems omtrent kwaliteitszorg en andere inhoudelijke informatie voor de leden van het netwerk. Ook worden hierin de verzamelde vragen van de service 'Leden helpen Leden' opgenomen. Daarnaast plaatsen wij dit alles op de website.

 

Vaknieuws: Vakkennis digitaal verspreiden (4 keer per jaar)
In het laatste kwartaal van 2011 zijn we gestart met het verspreiden van een kwartaalblad met vakinformatie gericht op de kwaliteitsprofessional. Ook dit doen wij door verzending per e-mail en via deze website.

 

Leden helpen leden: Leden helpen door ze met elkaar in contact te brengen (continu)

Het kan voorkomen dat u een vraag heeft die u graag wilt voorleggen aan andere leden van ons netwerk of in contact wilt komen met een collega die u van alles kan vertellen over een onderwerp waar u nog onvoldoende in thuis bent.

U kunt dan gebruik maken van de service 'Leden helpen Leden'.

Hoe dat werkt, kunt u hier lezen.

De vragen worden verzameld en maandelijks via het NMKG Nieuws aan al onze leden verstuurd. Natuurlijk is het ook mogelijk uw antwoord of expertise aan te bieden aan een collega.

Hiernaast kunt u ook gebruik maken van ons forum, alleen bent u er dan niet van verzekerd dat uw vraag wordt meegenomen in het NMKG Nieuws en zullen alleen actieve forumbezoekers uw bericht lezen.

 

Website

Deze website is het middel waarmee wij de hiervoor genoemde activiteiten ondersteunen. Onder het motto 'kwaliteit is van iedereen voor iedereen' is de informatie op deze website niet exclusief voor onze leden. Het downloaden van documenten, artikelen, presentaties en dergelijke, is zonder beperking toegestaan met bronvermelding (NMKG, naam auteur en organisatie). Het gebruik voor commerciële doeleinden is in strijd met ons motto en daarom niet toegestaan.

Netwerk Management en Kwaliteitszorg bij Gemeenten
Kennisnetwerk voor Overheidskwaliteit
Copyright © NMKG