MET OPGESTROOPTE MOUWEN IEDERE DAG EEN STUKJE BETER

Continu verbeteren bij Werk en Inkomen in Rotterdam

 

Donderdag 28 april 2016

 

Verslag

 

In een boeiende duopresentatie gaven Danny Colijn en Emmo Kuipers de ruim dertig deelnemers een praktische inkijk in de Rotterdamse aanpak van het Continu Verbeteren. Zij zijn beiden programmamanager bij het cluster Werk en Inkomen en actief als duo onder directe aansturing van directie. Kenmerkend in hun aanpak is vanuit de bedoeling, vanuit de why het gelijktijdig bezig zijn met hart als met harde onderdelen. Zij betrekken alle organisatielagen in de cluster, waaronder het Management Team en hun eigen leidinggevende. In elke laag krijgt de Stem van de Rotterdammer steeds meer aandacht als bron en reden voor verbetering. Bij het cluster Werk en Inkomen is de Net Promotor Score (NPS) het onderzoekinstrument waarbij de clientreacties de maandag daarop beschikbaar zijn voor elk team. 

Verfrissend in hun presentatie waren de sprekende illustraties en het vermijden van teksten met bullets. Duidelijk bleek de voorwaarde om Processen, Financiën, Omgeving en Medewerkers (even)veel aandacht te geven in de bedrijfsvoering.

Uniek was de locatie bij deze bijeenkomst met een fascinerend uitzicht vanaf de 40e etage in 'De Rotterdam', met zonnig weer de Erasmusbrug van bovenaf kunnen bekijken is een kadootje.

In de discussie na de pauze zijn de ins en outs van enkele opvallende presentatieonderdelen uitgediept. Aan de orde kwamen de gezamenlijk weekstarts van de teams, de status van de managers binnen de dienst en de control aspecten. Ook de prestatie-rapportages, Vriendelijkheid als het belangrijkste kwaliteitscriterium en de Stem van de Rotterdammer zijn verder belicht.

Netwerk Management en Kwaliteitszorg bij Gemeenten
Kennisnetwerk voor Overheidskwaliteit
Copyright © NMKG